Natalia ROTARU

Specialistă în Comunicare

Natalia s-a alăturat echipei Centrului de Resurse Juridice din Moldova în luna aprilie 2023.

Și-a început activitatea în domeniul comunicării în anul 2011, fiind responsabilă de crearea de conținut în format text și vizual, precum și de promovarea activității organizației neguvernamentale britanice Lumos Foundation în Republica Moldova. În perioada anilor 2017-2023, a contribuit la sporirea vizibilității și la gestionarea relațiilor cu mass-media pentru organizația neguvernamentală cehă People in Need în Republica Moldova.

 

Experiența Nataliei cuprinde realizarea materialelor de comunicare pentru pagini web și rețele de socializare, implicarea în campanii organizate în comun cu alți colegi din echipele internaționale, dar și facilitarea vizitelor jurnaliștilor străini. Natalia a creat articole și conținut vizual ce reflectă tematica drepturilor copilului, incluziunii persoanelor cu dizabilități, educației prin film documentar, dar și a intervențiilor de ajutor umanitar pentru familiile din Moldova care găzduiesc refugiați din Ucraina.

 

Natalia și-a luat licența, iar apoi masteratul în științe ale comunicării la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a Universității de Stat din Moldova.


Limba maternă a Nataliei este limba română. Ea cunoaște limbile engleză și rusă la nivel avansat, precum și limbile franceză și germană la nivel începător.