Susține
Centrul de Resurse Juridice din Moldova

Suntem printre cele mai vocale ONG-uri atunci când democrația în Republica Moldova este în pericol. Urmărim ca autoritățile să respecte normele în vigoare, venim cu propuneri de îmbunătățire a legislației, iar anual organizăm Forumul „Reformarea Justiției și Combaterea Corupției” – o platformă transparentă și profesionistă de dezbateri ce are drept scop identificarea celor mai optime idei de reformă.

 

Prin cercetări și advocacy contribuim la consolidarea democrației și a statului de drept în Republica Moldova. În ultimii patru ani am organizat școli de democrație pentru circa 100 de studenți, am instruit peste 100 de profesioniști (avocați, judecători, procurori) în domeniul Convenției Europene a Drepturilor Omului, peste 300 de reprezentanți ai ONG-urilor – privind mecanismul 2% și peste 700 de studenți și elevi – în domeniul integrității și statului de drept.

 

Din 2010 monitorizăm respectarea drepturilor omului în Moldova și sintetizăm violările din hotărârile Curții Europene a Drepturilor Omului adoptate în anii 1997-2020 în cauzele moldovenești.

 

Susține-ne pentru a dezvolta în continuare aceste activități.

TERMENI ȘI CONDIȚII


Centrul de Resurse Juridice din Moldova (CRJM) este o organizație neguvernamentală, nonprofit, independentă, neafiliată politic, care contribuie la consolidarea democrației și a statului de drept în Republica Moldova prin activități de cercetare, monitorizare și advocacy.

Misunea CRJM este să promoveze justiția independentă, eficientă și responsabilă, mecanisme anticorupție eficiente, respectarea drepturilor omului și un mediu prielnic pentru societatea civilă și democrație. În aceste domenii noi identificăm problemele cu impact sistemic, propunem soluții, le aducem pe agenda publică, reacționăm la abuzuri și mobilizăm parteneri pentru schimbări în bine.

Orice persoană fizică sau juridică care alege să susțină prin donații activitatea Asociației, acționează în calitate de donator.

Atunci când o persoană face o donație pentru un proiect sau o activitate a Asociației, apare un acord nescris Beneficiar - Donator. Prezentul acord și regulile care guvernează activitatea ambelor părți ale acordului sunt prevăzute de legislația în vigoare a Republicii Moldova cu privire la donații.

La efectuarea donațiilor, donatorii oferă Asociației acces la un minim de date personale, care sunt necesare pentru procesarea și confirmarea recepționării donațiilor. Asociația nu va folosi datele persoanele recepționate pentru niciun alt scop, decât cel menționat anterior.

Asociația nu va accepta donații care provin din activități ilicite și/sau de la persoane condamnate penal. În cazul identificării unor asemenea cazuri, donațiile vor fi restituite.