Valeria BUTORINA

Consilieră juridică junioară

Valeria Butorina activează în calitate de consilieră juridică junioară în cadrul Centrului de Resurse Juridice din Moldova din septembrie 2023.

Valeria este studentă în anul III a Facultății de Drept la Universitatea de Stat din Moldova (USM), filiera anglofonă. În anul 2022 a devenit vicepreședintă a Departamentului responsabilitate socială în cadrul Asociației Europene a Studenților în Drept (ELSA Republica Moldova), iar în anul 2023 a devenit vicepreședintă a Departamentului dezvoltare academică în cadrul aceleiași asociații. Tot în anul 2022 a activat în calitate de stagiară la CRJM timp de patru luni, participând și la cea de-a VI-a ediție a Școlii de vară „Democrația aplicatăˮ.

 

Experiența Valeriei cuprinde realizarea stagiului de practică de două săptămâni la Direcția Agent Guvernamental a Ministerului Justiției, organizat de ELSA Republica Moldova, iar din ianuarie 2023 – realizarea stagiului la Centrul Național pentru Instanțe de Stat (National Center for State Courts Chișinău). Este participanta celei de-a III-a ediții a programului de capacitare a tinerilor „PromoTEˮ marca Promo-LEX și din iulie 2023 – membra echipei Facultății de Drept a USM la competiția internațională „Vis Mootˮ.

 

Valeria este pasionată de arta fotografică și călătorii.

 

Limba sa maternă este limba rusă, iar limbile română și engleză le cunoaște la nivel avansat.