Prezentarea notei analitice „Republica Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului în anul 2023”

Pentru al 14-lea an consecutiv, CRJM va prezenta nota analitică referitoare la activitatea Curţii Europene a Drepturilor Omului (CtEDO) în cauzele moldovenești în anul 2023. La 26 ianuarie 2024, lansăm un nou document ce cuprinde o analiză a Hotărârilor CtEDO din anul precedent, precum și suma despăgubirilor pe care trebuie să le achite țara noastră pentru nerespectarea drepturilor omului. De asemenea, documentul include și datele statistice privind activitatea CtEDO în 2023 în raport cu toate statele membre ale Consiliului Europei.

 

Evenimentul de lansare a notei analitice va avea loc la 26 ianuarie 2024, între orele 10:00 – 11:30, și va putea fi urmărit live pe pagina de Facebook a CRJM. Nota analitică „Republica Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului în anul 2023” se bazează pe datele raportului de activitate al CtEDO pentru anul respectiv şi pe studierea jurisprudenţei Curţii Europene în cauzele moldoveneşti.

 

Jurnaliștii, membrii societății civile, reprezentanții autorităților responsabile de aplicarea drepturilor omului în Republica Moldova, precum și toți cei interesați să afle mai multe despre violările comise de țara noastră și constatate de CtEDO sunt bineveniți să ni se alăture online.

Acest eveniment este organizat cu sprijinul financiar al Fondului canadian pentru inițiative locale (CFLI) în cadrul proiectului „Îmbunătățirea standardelor privind drepturile omului în Moldova”, implementat de Centrul de Resurse Juridice din Moldova (CRJM). Opiniile exprimate sunt responsabilitatea exclusivă a autorilor și nu reflectă neapărat viziunea CFLI.

The event is finished.

Dată

26 ianuarie 2024
Evenimentul s-a desfășurat cu succes!

Oră

10:00 - 11:30

Locație

Agenția de Presă IPN
Chișinău, Casa Presei

Organizator

Centrul de Resurse Juridice din Moldova
Phone
+373 22 843 601
Email
contact@crjm.org
Website
www.crjm.org
QR Code