Lecția publică „Protecția drepturilor omului în timpul conflictelor”

Studenții de la facultățile de drept, jurnalism, relații internaționale și științe politice, precum și tinerii profesioniști, sunt invitați să participe la o nouă lecție publică marca CRJM, dedicată drepturilor omului. Evenimentul se va desfășura la 7 decembrie 2023, între orele 15:00 – 16:45, prin intermediul platformei Zoom, discuțiile având loc în limba engleză, cu traducere simultană în limba română.

 

Anual, la 10 decembrie, este marcată la nivel mondial Ziua Internațională a Drepturilor Omului. În această zi, în anul 1948, a fost adoptată și proclamată Declarația Universală a Drepturilor Omului, elaborată sub egida Organizației Națiunilor Unite (ONU). Această Declarație a fost prima exprimare globală a drepturilor omului. Ea a proclamat că toate ființele umane se nasc libere și egale în demnitate și în drepturi. Orice om trebuie să se bucure de aplicarea și protecția în mod egal a drepturilor sale, acestea fiind universale, indivizibile, inalienabile, interdependente și interconectate.

 

Această lecție publică reprezintă o ocazie bună pentru a sublinia stringența respectării, promovării și apărării drepturilor omului. Împreună cu echipa CRJM și Beatrix Ferenci, șefa Oficiului ONU pentru Drepturile Omului în Moldova, vom explica esența conceptelor de drepturile omului, ONU și Declarația Universală a Drepturilor Omului, vom aborda importanța protecției drepturilor omului, atât pe timp de pace, cât și pe timp de război, și vom analiza rolul organizațiilor internaționale și a statelor privind protecția drepturilor omului, în special în timpul conflictelor.

 

Pentru înregistrare, vă rugăm să completați acest formular.

Acest eveniment este organizat cu sprijinul financiar al Fondului canadian pentru inițiative locale (CFLI) în cadrul proiectului „Îmbunătățirea standardelor privind drepturile omului în Moldova”, implementat de Centrul de Resurse Juridice din Moldova (CRJM). Opiniile exprimate sunt responsabilitatea exclusivă a autorilor și nu reflectă neapărat viziunea CFLI.

The event is finished.

Dată

7 decembrie 2023
Evenimentul s-a desfășurat cu succes!

Oră

15:00 - 16:45

Organizator

Centrul de Resurse Juridice din Moldova
Phone
+373 22 843 601
Email
contact@crjm.org
Website
www.crjm.org
QR Code