Lecția publică „Transparența și procesul de adoptare a legilor în Parlament”

În lecția publică de pe 19 aprilie, invitații CRJM vor explica pas cu pas care sunt etapele de elaborare și adoptare de către Parlament a proiectelor de lege. Discuțiile vor include exemple reale de proiecte de lege, pe lângă aspectele teoretice ale procesului.

Olesea Stamate, Președinta Comisiei juridice, numiri şi imunități din Parlamentul Republicii Moldova va vorbi despre „drumul” unui proiect de lege, de la înregistrare până la aprobarea în lectură finală, cu exemple din practica și experiența personală.

Colega noastră, Sorina Macrinici, Directoarea Programului Democrație și Societate Civilă, va explica participanților cum procesul decizional în Parlament poate deveni mai transparent și de ce este necesară participarea societății civile și a tinerilor specialiști în procesul legislativ.

Înscrierile sunt deschise până la 18 aprilie, ora 18:00 și se fac la formularul următor: https://forms.office.com/r/V2kBaCE594

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Asigurarea implementării în Moldova a unor standarde mai bune în domeniul drepturilor omului” cu sprijinul financiar al Ambasadei Regatului Ţărilor de Jos, în cadrul programului MATRA.

The event is finished.

Dată

19 aprilie 2022
Evenimentul s-a desfășurat cu succes!

Oră

15:00 - 17:00

Organizator

Centrul de Resurse Juridice din Moldova
Phone
+373 22 843 601
Email
contact@crjm.org
Website
www.crjm.org
QR Code