Ion GUZUN

Director al Secretariatului Comitetului Consultativ Independent Anticorupție

Ion Guzun este directorul Secretariatului Comitetului Consultativ Independent Anticorupție, membru al Colegiului pentru Selecția și Cariera Judecătorilor al Consiliului Superior al Magistraturii, președinte al Comisiei pentru problemele grațierii persoanelor condamnate pe lângă președintele Republicii Moldova, vice-președinte al Consiliului Amnesty International Moldova și membru în Consiliul de Administrare al postului de televiziune TV8.

 

Înainte de aceasta, a fost consilier juridic la Centrul de Resurse Juridice din Moldova și Institutul pentru Drepturile Omului, membru în cadrul Consiliului consultativ pentru prevenirea torturii și asistent de program în cadrul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în Moldova. 

 

În perioada 2020 – 2021, dl Guzun a fost bursier al programului Fulbright și a absolvit Facultatea de Drept al Universității din Connecticut (SUA), în 2014, a fost stagiar în cadrul Centrului Brenan pentru justiție din cadrul Facultății de Drept a Universității din New York.

 

 Ion Guzun a absolvit facultatea de drept a Universității de Stat din Moldova în 2005 și a obținut titlul de master în drept privat în cadrul aceleiași universități în 2006.