Daniel STANCIU

Specialist în Comunicare

Daniel s-a alăturat echipei Centrului de Resurse Juridice în decembrie 2021.

Daniel și-a început cariera în presă. În perioada 2017-2019 a activat la Digi24, realizând emisiuni TV pe teme sociale. Din aprilie 2019 și până în martie 2020, a fost jurnalist la Ziarul Libertatea, unde a publicat reportaje și investigații, în format scris și video.

 

Ulterior, a schimbat aria de activitate și s-a mutat de la București la Chișinău unde a intrat în domeniul ONG. În perioada 2020-2021 a activat la Fundația Soros Moldova în calitate de asistent de program în cadrul Departamentului de Mass-Media și Cultură. În acest timp s-a ocupat de administrarea proiectului media „New Media Incubator”, de crearea site-ului aferent proiectului și de alte activități organizatorice.

 

Daniel STANCIU și-a luat licența în Științe Politice la Facultatea de Științe Politice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și a urmat programul de masterat Politici Publice și Integrare Europeană în cadrul aceleiași facultăți.

 

În perioada 2019-2020 a câștigat o bursă la conferința internațională Future News Worldwide 2019, o bursă la Forumul International European Alpbach 2019 și a participat la ediția online a Forumului International European Alpbach din 2020.

 

Limba maternă a lui Daniel este româna, cunoaște la nivel avansat engleza și la nivel începător germana (A1).