Oxana BRIGHIDIN

Consilieră juridică

Oxana BRIGHIDIN activează în funcția de consilieră juridică la Centrul de Resurse Juridice din Moldova din februarie 2021.

Ea și-a început debutul profesional la Ministerul Justiției, în Direcția Relații Internaționale și Integrare Europeană, unde a lucrat timp de cinci ani de zile. Ulterior, a activat la Institutul pentru Drepturile Omului din Moldova în calitate de jurisconsult. În perioada decembrie 2018-decembrie 2020 face stagiul profesional în avocatură în cadrul Cabinetului Avocatului Vadim Vieru, iar până în februarie 2021 lucrează în calitate de specialist în activitatea de lobby și advocacy la AO „Concordia, proiecte sociale”.

 

Pe lângă activitatea profesională, Oxana este implicată în promovarea și implementarea altor inițiative de activism civic. Este membră în Asociația Tinerilor Avocați, în Platforma Națională de formare a tinerilor specialiști „Acțiune pentru Justiție” (ediția a 4-a), în Comunitatea Internațională LEADx și formator în cadrul Rețelei Naționale de Educație Juridică. Oxana mai este finalistă a Programului de Stagiere Profesională (PFP) în SUA pentru anul 2020, iar în 2014 obține bursa de stagiu de formare profesională la Școala Națională de Administrație de la Paris (ENA), acordată de Ambasada Franței în Republica Moldova.

 

Oxana a absolvit studiile de licență la Facultatea de Drept și Facultatea de Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative ale Universității de Stat din Moldova și a obținut titlul de magistru în Științe Politice la aceeași universitate.

 

Limba maternă a Oxanei este limba română. Ea vorbește engleza, franceza și rusa la nivel avansat și cunoaște ucraineană la nivel intermediar.