ACTIVITATE SUSPENDATĂ

Nadejda HRITPTIEVSCHI

Directoarea Programului Justiție

Nadejda HRIPTIEVSCHI este fondatoarea și Directoarea Programului Justiție în cadrul Centrului de Resurse Juridice din Moldova (CRJM). În această calitate, ea desfășoară activități de cercetare, advocacy, colectare de fonduri, planificare și management al Programului.

Nadejda este implicată în proiecte ce promovează independența și responsabilizarea judecătorilor, egalitatea și nediscriminarea și implementarea standardelor internaționale în domeniul drepturilor omului in Moldova. Domeniile sale principale de expertiză includ sistemul judiciar, asistența juridică garantată de stat și nediscriminarea.

 

Dna Hriptievschi este membră a Comisiei Europene împotriva Rasismului și Intoleranței (ECRI) din 16 septembrie 2013. Ea este membră a Uniunii Avocaților din Republica Moldova din iunie 2011. Nadejda acordă consultanță în domeniile reformei judiciare, justiție penală și drepturile omului pentru diferite organizații naționale și internaționale.

 

Între 2008 și 2012, Nadejda a ținut seminare în domeniul protecției internaționale a drepturilor omului (2010-2012) și procedura penală (2008-2009) la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. Nadejda, de asemenea, a acordat consultanță în domeniul asistenței juridice garantate de stat, fiind implicată în reforma sistemului de asistență juridică garantată de stat din Moldova din anul 2003. Ea a lucrat cu Biroul Asociat de Avocați „Avocații Publici”, primul de acest gen în Moldova, între 2007 și 2011.

 

De asemenea, ea a fost implicată în reforme ale sistemelor de asistență juridică garantată de stat din Bulgaria, Georgia, Lituania, Mongolia și Ucraina și a participat la crearea rețelei Legal Aid Reformers’ Network. Nadejda a lucrat în calitate de Consultant Juridic pentru Inițiativa Juridică a Societății Deschise, Budapesta, Ungaria din ianuarie 2003 până în decembrie 2006. Ea a fost stagiară la Institutul pentru Politici Juridice și Constituționale, Budapesta, în cadrul programului de justiție penală națională din august 2001 până în decembrie 2002 și la Grefa Curții Europene pentru Drepturile Omului, Strasbourg, Franța în aprilie – iulie 2002.

 

Nadejda a absolvit programul de masterat în domeniul dreptului constituțional comparat cu specializare adițională în drepturile omului, Universitatea Centrală Europeană din Budapesta, în iulie 2001. Ea a absolvit studiile de licență la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova în iunie 2000.

 

Limba maternă a Nadejdei este limba română, ea vorbește fluent engleza și rusa. Cunoaște franceza la nivel intermediar.